Categories
Aktivnosti

2017

Beograd, 2017

Narodno pozorište – svaki mesec se štampa repertoar na Brajevom pismu i po 2 predstave mesečno prati audiodeskripcija. Izdat red vožnje za Železnice Srbije za 2017. godinu

Požarevac, 15.01.

Urađena štampa na Brajevom pismu za Zavičajni muzej Knjaževac, za projekat ’’Muzeji za sve – Muzeji za poneti!’’.

22.02.

Urađena ‚‚Aplikacija za poneti‚‚ u saradnji sa COSI.

02.04.

Postavljanje taktilnih staza u Jevrejskoj ulici, od ulice Cara Dušana do Gradske organizacije slepih Beograda u Jevrejskoj broj 24.

24.05.

Štampa menia za 5 kafića na Brajevoj azbuci – Rock n Sports Cafe Chairski, Park Cafe New Age, Vespa Bar, Gnezdo u blizini Džamije i Saloon u Tvrđavi za Roteract Niš – Medijana.

13.06.

U saradnji sa Savezom slepih Vranje – postavljanje 13 pločica na prostorije Javne biblioteke “Bora Stanković” i postavljanje indukcione petlje na šalter Gradske uprave Vranje.

30.06.

Postavljanje 2 indukcione petlje u ekspozituri Erste Bank AD Novi Sad, na Novom Beogradu – filijala Sirius (Milutina Milankovića 3a) i filijala VIG Plaza (Trešnjinog cveta 1b).

08.07.

Postavljenje indukcione petlje u saradnji sa BCOSI – Beogradski centar za osobe sa invaliditetom i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu u okviru programa „Naše ruke-naša reč 2017‚‚ koji se ove godine sprovodi na teritoriji opština: Obrenovac, Mladenovac i Surčin.

21.08.

U saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Princeze Katarine Karađorđević – postavljanje taktilnih staza u Osnovnoj školi “6. Oktobar” u Kikindi.

28.09.

Postavljanje 5 indukcionih petlja u saradnji sa Gradskom organizacijom gluvih i nagluvih Smederevo kroz projekat “Da vas i mi čujemo” koji je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u okviru kog su ugrađene indukcione petlje u svim važnim ustanovama u gradu.
Postavljene su u prostorijama Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija Smederevo, Velikoj sali Centra za kulturu Smederevo, PIO Fondu i Opštoj bolnici Sveti Luka – na oba internistička
šaltera.

14.11.

Opština Palilula – postavljanje taktilne table u holu opštine.

20.11.

Postavljanje 13 taktilnih pločica na vrata prostorija Filozofski fakultet (Univerzitet u Beogradu).

21.11.

GIZ GmbH – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – projekat je obuhvatio štampu na Brajevom pismu u opsegu od 90 000 štampanih strana – za 40 filijala Nacionalne službe za zapošljavanje je urađena ‚‚Procena radne sposobnosti i mogućnosti zaposlenja ili održavanja zaposlenja‚‚.

14.12.

Spomen park “Kragujevački oktobar” – postavljanje postavljenje taktilne table u spomen parku “Šumarice” u Kragujevcu na kojim su na Brajevom pismu ispisane osnovne informacije o objektima, čime je slepim i slabovidim licima omogućena dostupnost i upoznavanje kulturnog dobra.

21.12.

II Beogradski turistički forum – predavanje na temu Turizam i pristupačnost ‚‚Beograd za sve‚‚.

Translate »