Categories
Uncategorized

2021

01.12.

Zavičajni Muzej Knjaževac – štampa informatora na Brajevom pismu.

21.11.

Izrada taktilne table za Narodni muzej Kragujevac – taktilna info tabla plana Dvorskog kompleksa.

11.11.

Postavljanje prilazne rampe za Muzej Batinske bitke u Somboru, Bezdan.

06.11.

Gradski muzej Sombor – postavka taktilne info table u hodniku muzeja i taktilnih tifo staza. Ovom prilikom smo bili i predavači na Konferenciji Sekcije muzejskih pedagoga Muzejskog društva Srbije na temu ‚‚Pristupačni muzeji‚‚ i vodili kroz izložbu stalne postavke sa primerima pristupačnosti i savetima iz polja ekspertize ka pristupačnijom kulturnom sadržaju.

05.10.

Postavljanje taktilnih tifo uzdužnih i upozoravajućih staza na perone Železničke stanice Novi Beograd po projektu CIP-a.

01.10.

Postavljanje 3 indukcione petlje u Narodnoj biblioteci Dositej Obradović u Novom Pazaru.

24.09.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je putem projekta finansirao postavljanje taktilnih tabli na ulazu u zgradu Gradske uprave Grada Beograda (Ulica 27. marta 43-45 i Ulica kraljice Marije 1).

04.05.

Zaštićeni pejzaž Konjuh – izrada taktilne info table i tablica sa Brajevim pismom.

27.03.

Galerija „Milan Konjović“ za projekat „Slikar zemlje, neba i čoveka“ – taktilna replika 3 umetničkih dela sa detaljima boje kroz oblike i elektronski vodič kroz galeriju uz postavku iBeacon-a. Sam projekat je autorsko delo i ideja udruženja građana ALTHEA i specifično zbog toga što na ovaj način umetnost je pristupačna i osobama sa daltonizmom, pazeći da sve tipove prepoznate medicinski (protanopija, deuteranopija i tritanopija).

01.02.

Muzej Nikole Tesle – štampa informatora na Brajevom pismu.

Translate »