Categories
Uncategorized

2010

Beograd, 30.11.

Ugradnja taktilnih staza tj. metalnih gazišta – vođica na 2 stajališta javnog gradskog prevoza u Beogradu, u Makedonskoj ulici. 

Beograd, 30.11.

Na ulazu u opštinu Stari Grad, postavljene su taktilna metalna gazišta – vođice.

Podgorica, 11.11.

U okviru regionalne saradnje u zgradi Pravnog fakulteta Univerziteta u Podgorici su postavljene 2 taktilne table do kojih vode taktilne staze tj. tifo pristupne staze – sa namerom da usmere pravac kretanja ili polja upozorenja I bezbednosti. Takođe, na vratima kabineta su postavljene 21 taktilna pločica sa Brajevim pismom. 

Beograd, 01.10.

Postavljena taktilna tabla i tifo taktilne staze u šalter sali zgrade Opštine Zemun.  

Beograd, 05.09.

Postavljanje taktilnih tabli na svim spratovima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ukupno 4 tabli do kojih vode taktilne staze tj. tifo staze sa namerom da usmere pravac kretanja ili polja upozorenja I bezbednosti. Postavljena je I indukciona petlja u amfiteatru br. 5 “Radomir Lukić” i predstavljen je zbornik aktivnih profesora u informatoru na Brajevom pismu. 

Beograd, 11.07.

Učestvovanje na Sajmu organizacija civilnog društva. 

Beograd, 07.07.

U saradnji sa Fondom za otvoreno društvo postavljene su indukciona petlja, tifo staze i taktilna tabla sa Brajevim pismom na Očnoj i ORL klinici Kliničkog centra Srbije.

Beograd, 05.07. 

Prezentacija repertoara Beogradske filharmonije za sezonu 2010/2011, u tiražu od 70 komada. 

Beograd, 11.06. 

Učestvovanje na prvom festivalu invalida Srbije Bosifest. 

Beograd, 11.06. 

U Narodnom pozorištu, na sceni “Raša Plaović” pušten u rad indukcioni sistem za amplifikaciju govora slušno oštećenih osoba. Ovaj sistem omogućava da sve osobe sa slušnim aparatom ili Kohlearnim implantom primaju informacije direktno preko antene u aparat i samostalno prate predstave. 

Beograd, 05.05.

Izrađene nalepnice sa Brajevim pismom za lift u zgradi Državne Lutrije Srbije.  

Beograd, 19.04.

Narodno pozorište – od ovog meseca počela je štampa repertoara na Brajevom pismu u tiražu od 150 komada.

Beograd, 07.04.

Postavljena je indukciona petlja, tifo taktilne staze i taktilna tabla sa Brajevim pismom na autobuskoj stanici Lasta, i izdat red vožnje za 2010. godinu, u tiražu od 500 komada informatora sa Brajevim pismom.  

Beograd, 11.03.

U Narodnom pozorištu, na Velikoj sceni pušten u rad indukcioni sistem za amplifikaciju govora. Ovaj sistem omogućava da sve osobe sa slušnim aparatom ili Kohlearnim implantom primaju informacije direktno preko antene u aparat i samostalno prate predstave. 

Beograd, 03.03.

U Velikoj Sali Zadužbine ‚‚Ilije M. Kolarca‚‚ postavljena je indukciona petlja. 

Beograd, 18.01.

Postavljanje indukcione petlje, tifo taktilnih staza i taktilne table sa Brajevim pismom u opštinskim prostorijama opština Rakovica, Obrenovac i Zvezdara.  

Beograd, 11.02.

U maloj sali Zadužbine ‚‚Ilije M. Kolarca‚‚ postavljena je indukciona petlja. 

Beograd, 01.01.

Izdat je red vožnje Železnice Srbije na Brajevom pismu za 2010. godinu.