Aktivnosti 2013.

Šta smo radili šeste godine

Beograd, 27.12.2013.

Železnice Srbije – sedmi put, izdat red vožnje na Brajevom pismu za slepe i slabovide osobe za 2014 godinu.


Beograd, 25.12.2013.

U zgradi Doma omladine na svim vratima su postavljene nalepnice sa Brajevim pismom, kao i na gelenderima u cilju povećanja dostupnosti i prilagodjenosti, te ugrađen je i indukciona petlja u sali „Amerikana“.


Beograd, 14.11.2013..

Kancelarija Poverenice za zaštitu ravnopravnosti – urađena je štampa žalbi, brošura i knjiga na 12 jezika i štampa praktikuma o zaštiti od diskriminacije prilagođene osoba sa oštećenim vidom na Brajevom pismu kao i audio-knjiga . U publikaciji je objavljen Zakon o zabrani diskriminacije, informativna brošura o mandatu Poverenika i načinu za podnošenje pritužbe zbog diskriminacije. Takođe, publikacija u formi audio-knjige dostupna je na zvaničnom You Tube kanalu Poverenika ( link : https://www.youtube.com/watch?v=wm2F5ole26k&index=1&list=PLTLOt-NJ4eMFybB_EN9otlB4jSWW_SZfi )


Beograd, 30.10.2013.

MDRI – štampa informatora na Brajevom pismu


Beograd, 20.09.2013.

Kancelarija Poverenice za zaštitu ravnopravnosti – urađene vizit karte sa Brajevim pismom


Beograd, 08.02.2013.

Zaštitnik građana – urađena audioknjiga za slepe osobe


Beograd, 05.10.2013.

Postavljena taktilna gazišta u Nacionalnom Sportskom Savezu Slepih i Slabovidih Srbije.


Leskovac, 24.08.2013.

Završeno kompletno prilagođavanje za osobe sa invaliditetom Osnovnog suda u Leskovcu.


Beograd, 09.07.2013.

U okviru kampanje Fondacije Ana i Vlade Divac koja je raspisala konkurs pod nazivom "Stvarno važna promena" sa podrškom organizacije "The Balkan Trust for Democracy", predstavljamo vam dopunjenu verziju apikacije za veću pristupačnost - "Moja prava". Ovaj projekat je podržan i od strane Kuće ljudskih prava, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Zaštitnika građana Republike Srbije, Gradjanskih inicijativa i Kancilarija za ljudska i manjinska prava.

Korisnicima mobilnih telefona s ugrađenom Android i Windows 8 aplikacijom omogućeno je da besplatno preuzmu i koriste ovu aplikaciju koja je namenjena informisanju o ljudskim pravima i mogućnostima zaštite istih. Možete je besplatno preuzeti klikom na link - za Android ili skeniranjem QR kod-a koji se nalazi desne strane ovog teksta i takođe za Windows mobilni telefon.


Beograd, 08.07.2013.

U okviru kampanje Fondacije Ana i Vlade Divac koja je raspisala konkurs pod nazivom "Stvarno važna promena" sa podrškom organizacije "The Balkan Trust for Democracy", predstavljamo vam dopunjenu verziju apikacije za veću pristupačnost - "Znakovni jezik". Ovaj projekat je podržan i od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i Saveza gluvih i nagluvih Srbije.

Korisnicima mobilnih telefona s ugrađenom Android i Windows 8 aplikacijom omogućeno je da besplatno preuzmu i koriste rečnik znakovnog jezika koji sadrži azbuku i oko 100 osnovnih, najčešćih fraza iz svakodnevnog života. Korišćenje je veoma jednostavno, unošenjem slova ili fraze preko tastature na displeju mobilnog telefona prikazuje se slika određene fraze na znakovnom jeziku. Možete je besplatno preuzeti klikom na link - za Android ili skeniranjem QR kod-a koji se nalazi desne strane ovog teksta i takođe za Windows mobilni telefon.


Beograd, 21.01.2013.

Prijavili smo se na konkurs "Stvarno važno" promena, fondacije "Ana i Vlade Divac" sa idejom "Android aplikacije za veću pristupačnost i jednaka prava". Više o tome na : Stvarno Važno - Android Aplikacija i pozivamo Vas da glasate za ovu ideju.


Beograd, 16.01.2013.

Održano humanitarno veče u caffe bar Dali u saradnji sa NVO ‚‚Zen Art‚‚ povodom prikupljanja sredstva koja bi omogućila dalju štampu brošura o infektivnim bolestima na Brajevom pismu.


Beograd, 08.01.2013.

Predstavljanje brosure o infektivnim bolestima na brajevoj azbuci - HOĆU DA ZNAM u Savezu slepih Srbije.© Althea